Navigare în sus
Conectare

ISTORIC

ISTORIC
Am realizat lucruri importante în trecut. Astăzi, realizăm lucruri măreţe pentru viitor.

MSD şi Schering-Plough au fuzionat recent pentru a crea o nouă companie. Astăzi suntem a doua companie farmaceutică din lume ca mărime. De asemenea suntem lideri mondiali în produsele de uz general şi pentru sănătatea animalelor.

Atât MSD cât şi Schering-Plough au un trecut bogat în domeniu, lucrând permanent pentru îmbunătăţirea sănătăţii oamenilor. De-a lungul anilor, cercetările noastre au ajutat la descoperirea unor noi modalităţi de tratare şi prevenire a bolilor – de la descoperirea vitaminei B1, la vaccinul împotriva pojarului, de la medicamentele care diminuează aciditatea gastrică şi remediile împotriva răcelilor, la primele statine pentru tratarea colesterolului ridicat. Oamenii noştri de ştiinţă au contribuit şi la dezvoltarea multor produse pentru îmbunătăţirea sănătăţii animalelor, inclusiv vaccinuri şi antibiotice.

Suntem mândri de trecutul nostru, dar în acelaşi timp suntem entuziaşti cu privire la viitorul acestei noi companii, şi abia aşteptăm să contribuim la crearea unui viitor mai bun, mai sănătos, pentru oamenii din întreaga lume.

1851

Dr. Ernst Christian Friedrich Schering începe dezvoltarea şi comercializarea produselor farmaceutice în Berlin. Trei ani mai târziu, compania îşi deschide prima unitate de producţie.

 

 

1891

Merck & Co. îşi deschide porţile în statele Unite. Compania-mamă a filialei din SUA, E. Merck, a fost fondată în Darmstadt, Germania, în 1668.

 

1899

Este publicat primul Manual Merck, drept ghid pentru medici şi farmacişti. Astăzi, Manualul Merck este publicat în 17 limbi.

 

1933

Merck îşi deschide primele laboratoare de cercetare în Rahway, NJ.

 

 

 

1944

Colaborarea dintre cercetătorii Merck şi Rutgers University duce la descoperirea streptomicinei. Tot în 1944, Merck reuşeşte o sinteză complexă a cortizonului.

 

 

11 ani mai târziu, o echipă de cercetători de la Schering transformă cu succes cortizonul în prednison — acesta fiind considerat unul din cele mai importante progrese medicale de la jumătatea secolului 20.

1953

Merck & Co., Inc. Fuzionează cu Sharp & Dohme din Philadelphia.

 

 

 

1955

Se pun bazele Schering-Plough. Doi ani mai târziu, Merck pune bazele Companiei Merck.

 

 

1963

Merck introduce primul vaccin împotriva pojarului, iar patru ani mai târziu introduce un vaccin împotriva oreionului, pe care Dr. Maurice Hilleman l-a dezvoltat din culturi celulare de la fiica sa, Jeryl Lynn (stânga).

 

1971

Schering Corporation fuzionează cu Plough, Inc. pentru a crea Schering-Plough Corporation. Mai târziu, în 2007, Schering-Plough fuzionează cu Organon BioSciences din Olanda.

 

1994

A 50-a aniversare a Coppertone. În 1957 Schering-Plough achiziţionase Coppertone; ulterior compania s-a implicat în lansarea indexului UV, un punct de reper american care le spunea consumatorilor când este cel mai important să folosească protecţie solară.

 

2000

Merck şi Schering-Plough stabilesc parteneriate în Statele Unite pentru a dezvolta şi comercializa noi medicamente recomandate în controlul colesterolului şi în afecţiuni respiratorii.

 

2009

Merck şi Schering-Plough se unesc pentru a crea a doua companie farmaceutică din lume ca mărime.