Hero Image
Activitatea noastră

COVID-19

Pandemia de COVID-19 reprezintă o provocare fără egal din punct de vedere științific și al sănătății la nivel global. Fiind o companie cu o istorie îndelungată de cercetare în domeniul bolilor infecțioase, avem responsabilitatea de a ne implica.

Răspundem acestei provocari la adresa sănătății publice

Ne-am luat angajamentul să răspundem eficient la provocarea reprezentată de pandemia de COVID-19, încă de la debutul acesteia. Suntem conștienți că, pentru a avea succes, este necesară o colaborare la nivel global, între țări și între diferite companii, și nu numai.


Dezvoltarea candidaților terapeutici

Acționăm în regim de urgență pentru a progresa în dezvoltarea și producția unui agent terapeutic investigațional - în colaborare cu Ridgeback Bio, un nou candidat terapeutic din categoria medicamentelor antivirale. În plus, MSD va continua să desfășoare activități de cercetare în ceea ce privește SARS-CoV-2/COVID-19 și să dezvolte capacitatea operațională pentru un răspuns mai amplu la această pandemie.


Extinderea capacității de producție și distribuție de medicamente și vaccinuri pentru COVID-19

În martie 2021, am anunțat încheierea unui acord cu BARDA pentru adaptarea și punerea la dispoziție a unor unități de producție ale companiei pentru producția de vaccinuri și medicamente anti-COVID-19. Totodată, am anunțat încheierea unor acorduri cu Johnson & Johnson pentru susținerea producției și distribuției vaccinului produs de Johnson & Johnson pentru SARS-CoV-2/COVID-19.


Consolidarea colaborării la nivel de industrie

Ritmul remarcabil de dezvoltare de vaccinuri și medicamente anti-COVID-19 reprezintă o reușită pentru industria noastră și pentru societate –este rezultatul direct al investițiilor susținute în cercetare și dezvoltăre al industriei farmaceutice bazate pe cercetare, al companiilor mai mici de biotehnologie, al mediului academic și guvernelor. Salutăm aceste eforturi, care trebuie să continue.


CSR

Ca răspuns la această pandemie, am modificat politica privind voluntariatul în sprijinul angajaților cu pregătire în domeniul asistenței medicale sau altfel de pregătire medicală.
Având în vedere nevoia unui număr suplimentar de profesioniști în domeniul sănătății, inclusiv medici, asistente și tehnicieni medicali de laborator, care să ofere sprijin în regiunile de răspândire a COVID-19, am implementat un nou program pentru a permite angajaților noștri cu pregătire medicală să facă voluntariat în sprijinul comunităților lor.