Hero Image
Educație pentru sănătate

HPV

CE ESTE VIRUSUL HPV?

Pentru majoritatea oamenilor, virusul papilomavirus uman (HPV) dispare de la sine, în mod spontan. Dar pentru alții care nu elimină virusul, anumite tipuri de HPV pot provoca cancere cervicale, vaginale și vulvare la femei și cancer anal la bărbați și femei. Alte tipuri pot provoca veruci genitale atât la bărbați, cât și la femei.

CÂT DE DES ÎNTÂLNIT ESTE VIRSUL HPV?

Infecția cu acest virus este comună. 8 din 10 persoane active sexual vor fi infectate cu cel puțin o tulpină a virusului, o dată cu debutul vieții sexual.

BOLILE PROVOCATE DE INFECȚIA CU HPV ÎN ROMÂNIA

Cancerul de col uterin este a doua cauză de mortalitate prin cancer la femeile românce și principala cauză de mortalitate prin cancer, în cazul femeilor cu vârsta cuprinsă între 15 și 44 de ani.1

Anual, 3300 femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, iar 1700 pierd lupta cu această boală.2

Ai grijă de sănătatea ta! Adresează-te unui medic și informează-te despre vaccinarea anti-HPV!

Cancerul de col uterin și bolile provocate de infecția cu HPV reprezintă probleme de sănătate ce necesită atenție medicală sporită. Pentru a te proteja de apariția acestora, sunt recomandate controale periodice la medicul de familie și la ginecolog.

Află mai multe despre bolile provocate de infecția cu HPV și controlul cancerului de col uterin pe: www.protejează-tedeHPV.ro

CANCERUL DE COL UTERIN

Compania noastră colaborează cu organizațiile și autoritățile din întreaga lume pentru a ajuta la promovarea accesului comunității la educația, prevenirea, depistarea și tratamentul precoce al HPV.

Ajutând la creșterea gradului de conștientizare a legăturii dintre HPV și cancerul de col uterin și prin creșterea accesului la proiectele de prevenție a cancerului de col uterin și la alte programe de prevenție, ne propunem să susținem comunitățile din întreaga lume să reducă povara unor cancere cauzate de infecția cu HPV.

1. Bruni L, et al., "ICO Information Centre on HPV and Cancer (HPV Information Centre). Human Papillomavirus and Related Diseases in Romania". Summary Report 2016-02-26. Data Accesării: Martie 2019.
2.The International Association of Cancer Registries (IACR) – Globocan 2018, Global Cancer Observatory https://gco.iarc.fr/today/data/factsheets/populations/642-romania-fact-sheets.pdf Data Accesării: Martie 2019.