Hero Image
Educație pentru Sănătate

Inevitabilul “tsunami lent” al rezistenței antimicrobiene (AMR)

Pe măsură ce numărul infecțiilor rezistente la antibiotice continuă să crească, Fondul de Acțiune AMR (AMR Action Fund) încearcă să depășească principalele obstacole ale dezvoltării antibioticelor în etapă avansată.

Începând cu luna martie, reprezentanții industriei sănătății s-au concentrat pe modalitățile de tratare și prevenire a COVID-19. Cu toate acestea, există o amenințare mai importantă în spatele pandemiei actuale, rezistența antimicrobiană (AMR), care deja ucide sute de mii de persoane din întreaga lume și care va complica îngrijirea medicală a multor pacienți infectați cu COVID-19. AMR apare atunci când bacteriile, virusurile, fungii și paraziții suferă mutații care fac ca tratamentele să fie ineficiente. Din păcate, există puține opțiuni terapeutice pentru gestionarea acestor infecții letale.

AMR: una dintre cele mai importante provocări actuale în domeniul sănătății publice

Din nefericire, în timp ce pierderile de vieţi omeneşti cauzate de COVID-19 continuă să crească, AMR este responsabil pentru decesul a aproximativ 700 000 persoane în fiecare an – și numeroși pacienți infectați cu COVID-19 riscă să dezvolte infecții rezistente la tratament cu antibiotic pe durata spitalizării.
Potrivit CDC (Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA), AMR reprezintă una dintre cele mai importante provocări actuale ale domeniului sănătății publice.
Banca Mondială estimează că AMR poate cauza pierderi economice similare, sau chiar mai importante decât cele aferente crizei financiare din 2008.

Considerăm că este responsabilitatea noastră să continum să adresăm provocările reprezentate de nevoile medicale neacoperite cu impact asupra întregii societăți. În mod cert, rezistența antimicrobiană reprezintă una dintre aceste provocări.

Dr. Julie Gerberding

vice-președinte executiv și chief patient officer MSD

Fondul de Acțiune AMR (AMR Action Fund)

Pe data de 9 iulie, un grup format din peste 20 companii farmaceutice de top, inclusiv compania noastră, a anunțat o investiție colectivă de aproximativ 1 miliard de dolari – Fondul de Acțiune AMR — cu scopul de a livra 2-4 antibiotice noi pacienților până la sfârșitul acestui deceniu.
Fondul de Acțiune AMR urmărește soluționarea unei amenințări în creștere privind apariția unei crize care ne va afecta pe toți, dacă nu investim din timp în pregătirea planului de pregătire și răspuns – la fel ca pandemia actuală de COVID-19.
Compania noastră s-a angajat să investească 100 de milioane de dolari în acest fond, reprezentând unul dintre cei mai importanți investitori ai acestuia. Această investiție se adaugă resurselor semnificative noastre alocate pentru dezvoltarea antimicrobienelor proprii și reprezintă dovada poziției noastre de lider în aria terapeutică boli infecțioase.

Considerăm că AMR reprezintă una dintre cele mai apăsătoare crize din sectorul sănătății publice cu care se confruntă omenirea. Pe termen lung, aceasta poate determina o rată mai mare a mortalității și a pierderilor economice decât pandemia de COVID-19 dacă nu este rezolvată. Acesta reprezintă un puternic exemplu de colaborare în industria farmaceutică cu scopul de a genera rezultate semnificative pentru pacienți și societate.

Ken Frazier

Președinte și director executiv MSD

Pe data de 29 iulie, PBS NewsHour a publicat un raport de cercetare detaliat în care se discută despre implicațiile medicale pe termen lung pentru populația la nivel global în cazul în care industria farmaceutică nu este capabilă să efectueze cercetări și să producă antibiotice. Articolul subliniază că Fondul de Acțiune AMR reprezintă o investiție esențială în scopul asigurării siguranței populației la nivel global prin pregătirea în avans pentru a face față provocărilor generate de viitoarele generații de virusuri.

“Nu putem fi nici limitați, nici superficiali, în special în ceea ce privește rezistența la antibiotice. Trebuie să inițiem măsuri pentru a ne asigura că avem antibioticele de care avem nevoie, în prezent și în viitor. Acum este momentul să acționăm.” a declarat Dr. Julie L. Gerberding

RO-NON-00263 EXP 02/2023

Next