Program de Granturi MSD privind politicile de sănătate în domeniul cancerului

Divizia de oncologie din cadrul MSD a lansat o nouă rundă a Programului de Granturi privind politicile de sănătate din domeniul cancerului și adresează prin intermediul MSD România o invitație publică către comunitatea științifică și academică din Romania pentru depunerea de propuneri de proiecte de cercetare în vederea finanțării prin acest program.

Acest apel anual lansat de MSD este adresat proiectelor de cercetare care își propun să analizeze capacitatea politicilor și sistemului de sănătate de a asigura servicii de îngrijire a cancerului într-un mod eficace si sustenabil. Cei interesați de această oportunitate sunt invitați să participe la o sesiune informală, în format online, în data de 11 aprilie 2022, ora 18.00, în cursul careia se va realiza o prezentare  în detaliu a programului, urmata de o secțiune Q&A). Pentru mai multe detalii privind acest eveniment, cei interesați pot apela la persoana responsabilă la nivel național, Raluca Sîmbotin – Policy & National Account Manager, e-mail: gabriela.simbotin@merck.com.

Domeniile de cercetare ce se pot califica în aceasta ediție sunt:

  • Impactul politicilor în domeniul cancerului asupra rezultatelor obținute la pacienții oncologici;
  • Abordari/soluții noi ce pot să îmbunătățească finanțarea și accesul la îngrijirea cancerului;
  • Echitate în îngrijirea cancerului;

Programul urmărește să ofere în anul 2022, un număr de opt granturi (finanțări nerambursabile) la nivel global. Fiecare grant va fi evaluat la o sumă de până la 50.000$ (USD) și va oferi finanțare pentru proiectele de politici în domeniul sănătății și pentru a crea oportunități de încurajare a dialogului și diseminare a descoperirilor care oferă acces la tratamentul împotriva cancerului.

Potențialii candidați trebuie să aibă în vedere că acest program independent de granturi se concentrează asupra politicilor de sănătate: legislație, reglementări, programe guvernamentale și acțiuni în domeniul cancerului. Acest program nu va lua în considerare granturile pentru cercetări privind terapiile clinice specifice sau a rezultatelor asociate cu astfel de terapii.

Pentru a fi eligibili pentru participarea la sesiunea de informare, cercetătorii și echipele de cercetare trebuie să îndeplinească următoarele criterii de selecție:

  • Să provină de la o instituție academică acreditată în România
  • Să aibă un istoric dovedit în cercetarea în domeniul cancerului
  • Să aibă experiență de lucru și cercetare în domeniul politicii de sănătate
  • Să demonstreze capacitatea de a publica o publicație de calitate, revizuită de colegi în termen de un an

Dacă doriți să participați la această competiție de proiecte, vă rugăm să trimiteți un scurt răspuns la adresa gabriela.simbotin@merck.com. Acest răspuns ar trebui să descrie interesul dumneavoastră pentru program și capacitatea dumneavoastră de a îndeplini criteriile de selecție de mai sus.

Descrierea integrală a Programui de Granturi MSD și condițiile de eligibilitate sunt disponibile aici.

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe informații despre Programul de Granturi, persoana responsabilă pentru acest Program la nivel național, este dna Raluca Sîmbotin, PolicyManager, e-mail: gabriela.simbotin@merck.com.