Inovație

Moștenirea MSD în inovație și activitatea în aria terapeutică antimicrobiană

Respectăm angajamentul nostru de a lupta împotriva bolilor infecțioase de mai bine de un secol

De peste un secol, MSD a contribuit la descoperirea și dezvoltarea de medicamente și vaccinuri noi pentru combaterea bolilor infecțioase. Având în vedere povara tot mai mare a rezistenței antimicrobiene (RAM), ne-am concentrat atenția pe stoparea amenințării tot mai mari a RAM.

1930

Laboratoarele de cercetare MSD au avut un rol principal în dezvoltarea unei sulfonamide, primul antimicrobian sintetic.

1940

În colaborare cu Universitatea Rutgers, am dezvoltat streptomicina, primul antibiotic eficient împotriva tuberculozei. De asemenea, am contribuit la dezvoltarea uneia dintre primele metode pentru producția în masă a penicilinei.

1950 & 1960

Am dezvoltat mai multe metode noi pentru a preveni bolile infecțioase, inclusiv vaccinuri pediatrice.

1970 & 1980

S-a primit aprobarea Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA pentru două vaccinuri, precum și pentru trei antibiotice eficiente care tratau mai multe infecții bacteriene.

1990 & 2000

MSD primește aprobarea FDA din SUA pentru două medicamente antifungice, precum și autorizarea a două vaccinuri.

2002

În contextul dezvoltării tot mai rapide a rezistenței la antibiotice între oameni, animale și mediu, am lansat una dintre cele mai mari și mai lungi studii de monitorizare a rezistenței antimicrobiene din lume. Numit Studiul pentru Monitorizarea Tendințelor în Rezistența Antimicrobiană (SMART), acest program permite cercetătorilor să monitorizeze și să identifice tendințele în dezvoltarea RAM.

2010

Am lansat un Program de stewardship antimicrobian (AMS), care sprijină cercetări inițiate de investigatori, evaluate prin arbitraj, susținând implementarea principiilor AMS pe tot globul, cu peste 20% din studii având loc în țări cu venituri mici și medii.

2016

Am creat MSD Exploratory Science Center în Cambridge, Massachusetts, cu accent pe primele etape ale cercetării în biologia de bază a bolilor umane.

2016-2017

Am sprijinit prima reuniune la nivel înalt a Organizației Națiunilor Unite privind RAM și declarația politică ulterioară din 2016, care a stabilit politica privind rezistența la antimicrobiene.
Ulterior, ne-am alăturat nou-înființatei AMR Industry Alliance (Alianța industriei farmaceutice împotriva AMR) – o rețea de peste 100 de parteneri din industria farmaceutică care lucrează pentru a oferi soluții durabile cu scopul de a ajuta la reducerea rezistenței antimicrobiene.

2020

MSD, împreună cu un grup de peste 20 de companii biofarmaceutice de top, a lansat Fondul de acțiune împotriva RAM pentru a pune la dispoziția pacienților 2-4 antibiotice noi până la sfârșitul deceniului.

începând cu 2020

Personalul nostru a susținut inițiativele guvernamentale pentru a asigura sprijin pentru inovarea antimicrobiană, inclusiv actul legislativ PASTEUR din SUA, aici as confirma cu Legal traducerea în strategia farmaceutică a UE și alte stimulente din întreaga lume.
Prin colaborarea cu factorii de decizie politică, MSD urmărește să îmbunătățească utilizarea adecvată a antibioticelor la nivel global.

În perspectivă

Ca recunoaștere a leadership-ului nostru atât în ​​sănătatea umană, cât și în cea animală, MSD este unul dintre reprezentanții industriei în cadrul One Health Global Leaders Group on Antimicrobian Resistance și pledează pentru o abordare One Health („O singură sănătate”) cu scopul de a se asigura că antibioticele rămân un instrument important în îmbunătățirea și menținerea sănătății umane și animale.

RO-NON-01000/ 12 2023, EXP 12 2025